Saskia Tonkes (1976)

Wie ben ik?
Tijdens mijn eigen loopbaantraject in 2006 ontdekte ik de rode draad in mijn leven. Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling in combinatie met wat mensen beweegt. In 2002 was ik reeds begonnen met persoonlijke effectiviteitstrainingen. De aanleiding hiervoor was, dat ik mijn favoriete sport hockey niet meer kon beoefenen door een aantal heupoperaties. Jarenlang was ik keeper op hoog niveau. De operaties brachten mij letterlijk & figuurlijk uit balans en hadden een lange revalidatie en ook re- integratie tot gevolg. Met zelfs een burn-out als resultaat. Een periode vol lastige keuzes volgde, maar tegelijkertijd bood deze mij de kans om verder te ontwikkelen en te groeien als persoon.

Wat wil ik?
In diezelfde periode werkte ik in een financiële functie en merkte dat deze niet langer bij mij paste. Via Werving & Selectie, kwam ik vervolgens bij een outplacement bureau terecht als Jobsearcher. Ik volgde tegelijkertijd een coachopleiding, kreeg supervisie en nam deel aan intervisiesessies met collega’s. Op dat moment wist ik het zeker: Dit wil ik ook, loopbaancoach worden. De jaren daarna assisteerde ik mijn eigen trainer bij de coachopleiding en werkte ik bij een landelijk bureau voor arbeidsre-integratie.

Wat kan ik?
Hier ontwikkelde ik mijn coachvaardigheden. Als coach ben ik intensief betrokken bij de ontwikkeling en de groei van de gecoachte. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open, nieuwsgierige houding, waarbij ik optimaal kan afstemmen op de ander. Ik ben enthousiast en gedreven en heb een sterk geloof in mensen en hun mogelijkheden. Vanuit liefde voor de mens, vind ik het belangrijk dat ieder zichzelf durft te zijn met al zijn/haar mooie en minder mooie kanten.

Hoe doe ik het?
Mijn opleiding bij “de Voorde” leert te begeleiden bij veranderingsprocessen. Deze opleiding combineert theorie, praktijk (methodiek) en zingeving. Vrij vertaald het werken met hoofd, hart en ziel. In mijn visie de essentiële combinatie voor een leven vol persoonlijke ontwikkeling en balans. Alle trajecten kenmerken zich door maatwerk en een persoonlijke benadering. Samen kijken we wat er nodig is en hoe jij dat vorm kan geven.

Saskia TonkesPraktijk voor Loopbaancoaching & Training
draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van mensen en is om die reden erkend partner van Agathon. Tevens geregistreerd NOLOC loopbaanprofessional (www.noloc.nl) en veel ervaring met het uitvoeren van trajecten voor zowel het UWV als het bedrijfsleven. Opdrachtgevers uit het midden- en kleinbedrijf, grootwinkelbedrijven, (gemeentelijke) overheid, onderwijs, zorg- en welzijnssector.

Meer weten?
Bel 06 14 190 190, of stel hier je vraag. Ik maak graag kennis met je in een oriënterend gesprek. Natuurlijk geheel vrijblijvend.